
Panela – Zlatý poklad
PANELA je vyráběná z cukrové třtiny a známe jí též jako: chancaca, piloncillo, panocha, penuche, mascobado, azúcar de turbinado, jaggery, gur, rapadura, papelillo, raspadura, empanizao.
Vypadá jako cukr, ale cukr to není
Panela svým vzhledem trošku připomíná hnědý cukr nebo med. Nemá ovšem s rafinovaným cukrem ani medem nic společného. Je to sladká ztuhlá šťáva z cukrové třtiny. Na rozdíl od hnědého cukru má panela nesrovnatelně bohatší škálu chutí a hlavně vůní, podobně jako med. Bez použití chemických procesů (jako je např. rafinace) je výsledkem výživově bohatý produkt, který si na rozdíl od bílého cukruuchovává všechny důležité látky, které obsahuje cukrová třtina.
Vitamínová bomba
Panela obsahuje 5x více minerálních látek než hnědý cukr a 50x více minerálních látek než bílý cukr!
Sacharóza je hlavní složkou panely, s obsahem mezi 75 a 85% hmotnosti (ve vysušeném stavu). Dále v menší míře obsahuje glukózu a fruktózu. Obsahuje ve značné míře vitamín A, některé vitamíny skupiny B, vit.C, vit. D a vit. E.
Z minerálních látek jsou nejvíce obsaženy vápník, železo, draslík, fosfor, hořčík, měď, zinek a mangan.
použití panely:
Jako sladidlo do různých nápojů, džusů, čajů, výluhů, čokolády, marmelád, sušenek, dezertů atd. Je výborným zdrojem energie při vyčerpání a zátěži.
Panelu si můžete nechat nasypat v našem Třebíčském obchůdku.



Provozní doba:
Pondělí – Pátek: 9:00 – 17:00
Sobota, Neděle: ZAVŘENO
Nejnovější komentáře