Bezlepkové mouky v naší nabídce

Banánová mouka

Banány není nutné představovat, jsou známé nejen jako samotné ovoce, ale  I různé další způsoby jejich využití v dezertech, zmrzlinách atd. Ale je tu i “staronový” způsob, jak využít jejich příznivé účinky na lidský organismus a tím je zpracování banánů na mouku. Banánová mouka se dá využít v kuchyni na vaření, pečení, její chuť není nasládlá, jak bychom si ji přestavovali, proto je vhodná k přípravě slaných i sladkých pokrmů. Je zdravější než běžně používáné obilné mouky, je “přírodnější”, protože při pěstování banánů a výrobním procesu nejsou používány chemické prostředky ani konzervanty. A to není vše…  Banánová mouka brání plýtvání jídlem! Vyrábí se totiž z těch banánů, které nejsou určené k běžnému prodeji, jsou vzhledově “méně dokonalé”. Nedochází tak ke zbytečnému plýtvání těchto výživově bohatých plodů.

Mouka z juky (manioku)

​Juka je jednou z nejvíce používaných potravin v Jižní Americe, je součástí pravidelné stravy obyvatel a mnoho z nich ani netuší, jak je to prospěšné pro jejich zdraví.

Manioková mouka má nízký obsah tuku a je ideální pro ty, kteří chtějí bojovat proti nadváze. Obsahuje bílkoviny, vlákninu, vit. K, vitamíny skupiny B a minerální látky (zinek, hořčík a železo). V lidové medicíně se využívá  na snižování cholesterolu v krvi, jako prostředek na posílení vlasů, na zlepšení stavu pleti, jako prevence proti osteoporóze, při léčbě zánětů, chřipek atd.

Kružíkovic sypané potraviny

Smila Osovského 12/17, 674 01 Třebíč
+420 730 819 471
obchod@sypane-potraviny.cz

Provozní doba:

Pondělí, Úterý, Čtvrtek: 11:00 – 18:30
Středa: 16:00 – 20:00
Pátek: 13:00 – 18:00
Sobota, Neděle: ZAVŘENO